Waarom Inca Sjamanisme

/Waarom Inca Sjamanisme
Waarom Inca Sjamanisme 2020-03-18T23:58:23+00:00

Ik ben opgegroeid in Suriname en ook in deze cultuur bestaat er een soort van Sjamanisme. Ik vond het altijd fascinerend, te  luisteren naar de verhalen van mijn ouders, groot ouders en andere aanwezigen, rond het vuur, na het avond eten. Ik droomde altijd over de vertelde verhalen maar kon er echter geen touw aan vast knopen. Ik begreep er werkelijk helemaal niets van. Als ik mijn dromen dan een keer vertelde aan mijn groot tantes, werd er gezegd “jouw tijd komt nog wel” en dat was nooit bevredigend geweest voor mij.  Dus startte ik mijn eigen zoektocht en ja, hoe begint zo`n tocht?

Het is zo`n intens verlangen, het hunkeren naar iets waar je niet zeker van weet wat het is. Op sommige momenten tijdens mijn zoektocht, heb ik vaak het gevoel gehad, dat het nu eindelijk zo ver was, maar was het dan net niet. In school had ik niet zo veel zin, bakte er ook niet erg veel van terwijl ik zeker goed kon leren. Door de vele en verschillende culturen die er wonen in Suriname en mijn drang naar graag willen weten, kwam ik aanraking met verschillende  gewoontes, hun manier van leven en wijsheid. Velen heb ik ook echt  bestudeert en beoefend, voor zo ver het mogelijk was destijds. Pas jaren later, vielen mijn ogen op een bericht via het internet, dat mijn aandacht direct vast hield. Ik klikte op een link en begon te lezen, Ik kan met geen woorden omschrijven wat er door mij heen ging, alles veranderde, maar toch ook weer niets. Sommigen zeggen, het voelde als thuis komen, alles valt op zijn plek of anders. Terwijl de tranen over mijn wangen rolden, las ik dit klein stukje tekst over het Inca Sjamanisme,  dit kort verhaal,  van iemand die ik nog nooit gezien had, raakte mij erg diep.

“Eindelijk een pad, vanuit het hart “  EN  “een pad met het hart”

Inca Peru Sjamanisme Liefde